luni, 9 iunie 2008

Încă o casă demolată ilegal


Încă de acum câteva luni o casă de pe str. Mântuleasa era pradă ţiganilor demolatori. Un prieten de la Inst. Nat. Monumentelor Istorice chiar a fost agresat când a încercat să îi pozeze, sub pretextul stupid că nu are voie să facă poze...
Azi casa e devastată în ultimul hal şi nu mai are nici o şansă a fii salvată (poate dacă s-ar da amenzi echivalente cu de 3 ori preţul terenului). În urmă cu un an (poate chiar mai mult), pe parcela din spate, pe strada Zborului a mai fost demolată o minunată casă boierească din care a mai rămas numai temelia ornată cu baluştrii. Şi acea demolare a fost profund ilegală. De altfel acea parcelă e plină de boscheţi azi. Probabil ca animalele de dezvoltatori imobiliari aşteptă şi distrugerea totală a casei descrisă mai sus (Mântulesa colţ cu Zborului), pentru a comasa terenul celor 2 şi a ridica în zonă protejată o mizerie asemănătoare celei de alături (precum cea de lângă bis. Sf. Mina).
Ce caii mei face Direcţia de Patrimoniu? care (scuze că mă repet): "îndeplineşte, la nivelul municipiului Bucureşti, atribuţiile Ministerului Culturii şi Cultelor în domeniul culturii şi artei, al cultelor, al protejării patrimoniului cultural naţional şi al valorificării şi dezvoltării elementelor ce definesc identitatea culturală a colectivităţii locale."
Ce frumos sună, mama lor de ...!! Ati auzit d-le Stefan Damian??


q

3 comentarii:

Raiden spunea...

Da, acum cateva saptamani am vazut si eu isprava de pe Mantuleasa. Vorba aia... another one bites the dust!

Anonim spunea...

hehe...s'a si daramat de prin iulie parca... nici n'am vazut cand a disparut...o zi era si a doua deja disparuse...
in fine...probabil ca acum se asteapta aprobarile pentru un mic monstru de otel si sticla...

Radu Oltean spunea...

Probabil un monstru de otel si sticla sau numai de beton, oricum ceva urat. Macar de ar construi ceva frumos si le-as mai ierta din pacate. Dar chestiile frumoase costa bani iar astia vor sa construiasca repede si ieftin = urat.