marți, 17 iunie 2008

Demisia lui Stefan Damian!!





Aş dori să mă alătur tuturor celor care iubesc acest oraş, probabil marea majoritate a locuitorilor şi nu numai şi să cer şi eu demisia acestui organizator al demolărilor şi al dispreţului pentru monumente care e dl. Ştefan Damian, şef la Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a Municipiului Bucureşti. Acest personaj diabolic, arogant şi bine înfipt în acest post e responsabil de toate demolările de case vechi din zone protejate. Nici o casă veche nu se demolează fără avizul lui. Dezastrul pe care îl trăieşte Capitala de când acest tip e director a acestei instituţii este uriaş. Nu e arhitect, urbanist sau istoric de artă care să nu strâmbe din nas când aude de Damian. Cel puţin eu nu am întâlnit. La orice cerere sau remarcă din partea arhitecţilor, a celor de la Direcţia Monumentelor vis a vis de distrugeri sau agresiuni ale caselor de patrimoniu sau a ONG-iştilor ce luptau pentru salvarea de la demolare a vreunei case răspundea invariabil cu cinism, cu o nesfârşită aroganţă şi tupeu. El se dă un adept al civilizării acestui oraş, este pentru construirea cat mai multor blocuri şi o asanare a vechiturilor de case. Exemple de aroganţa au toţi care au avut tangenţă cu dumnealui. Sunt foarte multe...

Recent, numele acestuia a revenit în paginile ziarelor datorită scandalului cu statuia eroilor pompieri.

Iată ce scrie Adevărul , ziare.ro , ziua.
Acestea sunt numai câteva din articolele legate de sscandalul statuia eroilor pompieri. Vezi şi articolul meu mai jos.

Un protest al mai multor oameni de cultură cer demisia acestuia ca principal vinovat de scandalul L.Vuitton:
"
Cerem prin urmare autoritatilor eliminarea neintarziata a acestei batjocuri ce intineaza memoria eroilor neamului si, dat fiind gravitatea incidentei asupra Ministerului Culturii si al Cultelor, demiterea imediata a functionarului sau Stefan Damian, care a dat autorizatia pentru acest sacrilegiu."
E puţin cam patetic dar tipul merită cu vârf şi îndesat să fie demis.
Adevărul e că semnatarii nu cer demisia numai pentru gestul cu statuia. Tipul este atât de urât de toţi bucureştenii care au tangentă cu, cultura sau se luptă într-un fel sau altul să salveze Patrimoniul Capitalei încât nu mai este de suportat. Cineva puternic din MCC îi este foarte dator cu ceva dacă nu a zburat până acum, în condiţiile în care suspiciunile de corupţie din jurul lui nu mai miră pe nimeni.
DECI SĂ REVIN. VREAU ŞI EU DEMISIA LUI DAMIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS Stefan Damian a murit (vezi articol Adevarul) in urma unui accident rutier pe 26 octombrie 2010. Avea 48 de ani si va ramane in istorie ca tipul care a semnat cele mai multe avize de demolare de la Ceausescu incoace. Ca angajat al Min Culturii si ca director al Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a Municipiului Bucureşti. Avea o atitudine aroganta si nu se ferea sa recunoasca ca este un adept al modernizarii cu orice pret. Parea sa iubeasca excesiv betonul, asfaltul si zgarie--norii. Ii doresc sa ajunga nu intr-un "loc cu verdeata" ci intr-unul cu beton si asfalt. Propun cateva imagini ca necrolog:













Dumnezeu sa-l ierte, ca eu nu-l iert...:(

6 comentarii:

Raiden spunea...

Am trecut azi pe langa vila de langa ASE si s-a adeverit: o demoleaza! In partea dispre strada Cihoschi au demolat deja un pic. Daca apuci, mergi sa faci poze cat mai se poate, eu nu am timp sa mai ajung pe-acolo...

Radu Oltean spunea...

In legatura cu ceea ce mi-ai zis ca se demoleaza casa din romana...
E jale mare daca ai dreptate. Ar fii cea mai mare ticalosie posibila!! Oare o avea legatura cu alegerea lui Oprescu? Ma duc urgent sa fac poze!! dar chiar esti sigur? Ca am inteles ca acea casa a fost clasata monument istoric !! Ar fii ultra ilegal!Ar iesii scanal mare de tot, mai ales ca e in centru si va fii foarte vizibil!
Inebunesc de draci! Cred...sau las ca vad maine!

Raiden spunea...

Treceam pe strada Cihoschi si prin dreptul haului lasat de demolarea unei alte vile pe strada asta, se vede curtea interioara a casei cu vedere la Pta Romana. Treptele de la intrare sunt deja sparte, iar in spate, un fel de balcon a fost demolat sau nu stiu sigur ce.
Acum, daca as fi optimist, as zice ca "restructureaza", eventual adauga o parte "moderna" vilei, o parte de sticla. Dar nu cred.

Raiden spunea...

A, inca ceva, intr-o dezbatere electorala Oprescu a zis ca ar prefera sa demoleze casele vechi si nesigure decat sa le restaureze, pentru ca asa economiseste mai multi bani sa faca locuinte sociale.

Oprescu nu are un program punctual pt reabilitarea imobilelor de patrimoniu, nici macar pt centrul istoric.

Anonim spunea...

dumnezeu ? nu fii naiv. Si daca ar exista, ipotetic vorbind, ar insemna ca este de o cruzime fara exces sa permita atata suferinta fara rost
trezeste-te la realitate
si f bine ca a murit scarba asta de om ..bietele case :(

Anonim spunea...

Toate jigodiile şi-o fură mai devreme sau mai târziu.
Dacă ar mai fi avut 5-10 ani la dispoziţie, mutila grav de tot Bucureştii şi am fi văzut peste tot imobile gen ăla "sado maso" din zona Vasile Lascăr

Alin