sâmbătă, 21 iunie 2008

Demolare in Stirbey Voda


S-a mai demolat o mică casă seculară tip vagon de pe str. Stirbey Vodă. OK, nu toate casele vor putea supravieţui, dar am eu o senzaţie că această casă ar fii trebuit păstrată măcar ca faţadă iar aprobarea s-a dat aşa şi aşa. Oricum proprietăreasa a pus panou de identificare, lucru rarisim la o demolare. Păcat că s-a distrus un front de stradă valoros. Se puteau salva unele detalii interesante precum partea metalică a intrării principale.
Strada asta a avut multe case de mare valoare. În zona demolată de Ceauşescu, spre Dâmboviţa au dispărut unele case extrem de vechi. Mi-a zis cineva că bunica lui a avut o casă pe Stirbey cu pridvor pe stâlpi de lemn ce avea sub tencuială picturi foarte interesante, chiar dacă erau uşor naive
Ceva mai spre Cişmigiu, vis a vis de intrarea în parc mai este o construcţie absolut hidoasă. La fel, în partea spre Berzei s-au construit, încă din anii 90 nişte hidoşenii teribile. Mare păcat de această stradă.
D-le Chiliman, ziceai ceva de rechinii imobiliari, dar de micii proprietari lacomi de câştig rapid nu ai zis nimic. Căci şi ăştia pot demola case în zone protejate şi ăştia pot urâţii iremediabil Capitala...

4 comentarii:

Raiden spunea...

Another one bites the dust. TRIST.

Radu Oltean spunea...

Am observat ca sunt din ce in ce mai multe case mici dar frumoase care dispar. Rar le prind inainte sau in timpul demolarii. De obicei observ cate un mic camp cu moloz nivelat. Nici nu mai stiu ce era acolo..Sa stii ca nu-s impotriva demolarilor din principiu, cu conditia sa nu se construiasca o mizerie urata si mare acolo. daca s-ar construi chestii frumoase, poate zona s-ar innobila si mai mult. Dar chestiile frumoase costa scump

Raiden spunea...

Ehe, acum 2 ani si ceva s-a demolat o casa f veche pe bd. Dacia (portiunea dintre Pta Romana si Calea Victoriei), pe locul ei este azi o parcare. Era doar inceputul demolarilor abuzive.

Si pe bd. Lascar Catargiu se pregateste sa dispara o vila stil 1900 belle-epoque, deja demolarea a inceput. Pare-mi-se ca fusese un incendiu acolo.

Radu Oltean spunea...

Cum? Nu stii detalii despre faimoasa casa de pe L. Catargiu, colt cu Visarion? Super mare scandal a fost cu ticalosul de proprietar. Si-a dat singur foc la casa. Presa si televiziune a urlat. Stefan Damian i-a luat apararea apropritarului. Cauta pe Net...Vezi ca am postat si eu imagini dar in contextul unor articole cu subiect general.