duminică, 31 mai 2009

Directori noi si periculosi la Directiile de Cultura si Patrimoniu


Miting, luni 1 iunie


Marti 2 iunie ministerul va anunta numele noului director al Directiei de Cultura Bucuresti si numele celorlalti directori de Directii Judetene de Cultura. Exista semnale ca se fac presiuni puternice din partea partidelor din coalitie catre Ministerul Culturii pentru numirea unor directori obedienti retelelor imobiliare. Ca dovada, in 30 de judete s-a prezentat un singur candidat.

Spre exemplu, singurul candidat la Directia de Cultura Bucuresti este Eugen Plesca , fost angajat al Ministerului de Interne, fost subprefect (vezi CV atasat). Este de profesie jurist, nu are nici un fel de studii in sfera culturala !

Singurul candidat in judetul Hunedoara este … cintaret de muzica populara !

Numirile sunt extrem de importante pentru protectia sau distrugerea patrimoniului. Legea prevede ca directorii Directiilor Judetene de Cultura semneaza avizele pentru constructii si demolari in zonele construite protejate (adica in zonele istorice ale oraselor, cele vanate de speculantii imobiliari), fara a fi obligati sa consulte Comisia Zonala a Monumentelor Istorice. Acest fapt a dus in ultimii ani in numeroase judete si in Bucuresti la un adevarat masacru al zonelor construite protejate.

Scopul mitingului este sa creeze o contra-presiune mediatica asupra ministerului pentru numiri cat mai putin scandaloase. In particular, vom cere ministerului sa nu-l numeasca pe Eugen Plesca director la Directia de Cultura Bucuresti si sa redeschida concursul.

Va rog sa veniti, in masura in care va puteti elibera !

Contact: Nicusor Dan, www.salvatibucurestiul.ro, 0732.290.539



PS1: Mitingul este organizat de Asociatia Bucuresti, Asociatia Salvati Bucurestiul si Fundatia Eco-Civica. Revendicarile sunt sustinute de: Agentia pentru Monitorizarea Presei, Alianta Civica, Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Biocultural “Salvati Vama Veche”, Asociatia pentru Tranzitia Urbana, Asociatia Prietenii Scolii Centrale, Asociatia Pro-Do-Mo, Asociatia "Pro Urbe" Arad, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Asociatia Sighisoara Durabila, Fundatia Calea Victoriei, Grupul Cetatea Mea, Grupul Militia Spirituala, RPER - Rencontres du Patrimoine Europe-Roumanie.


CV Eugen Plesca [pana in 2004]

Nascut la 14 noiembrie 1950, Helesteni, Iasi

Casatorit, 1 copil

Studii: Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept

Experienta profesionala:

1972-1981 - Ofiter in cadrul Ministerului de Interne;

1982-1993 - Avocat in cadrul Baroului Dambovita;

1993-1996 - Subprefect in Prefectura Municipiului Bucuresti;

1996-2000 - Avocat in cadrul Baroului Bucuresti;

2000 - 2004 - Primar al sectorului 3 - in urma alegerilor din 4 iunie;

Experienta politica:

1990 - membru fondator al FSN

1992 - membru fondator al FDSN

1993 - membru fondator al PDSR

1996-2000 - presedinte al PDSR Sector 3;

2000-2004 - vicepresedinte al PSD Sector 3


"Eugen Pleşca a declarat pentru Cotidianul că a fost singurul participant la concursul pentru ocuparea postului de director la Direcţia de Cultură Bucureşti, dar nu ştie dacă a obţinut funcţia, pentru că „nu s-au afişat rezultatele”. Întrebat cum se justifică nominalizarea sa pentru Direcţia de Cultură, Pleşca a spus că „are o cultură generală solidă” şi este „un iubitor al artelor plastice”. „Am condus un cenaclu literar în timpul liceului şi o revistă literară şi sunt un iubitor al artelor plastice. În 1996 am fost premiat de Uniunea Artiştilor Plastici pentru că sunt un iubitor al artelor plastice”, a spus fostul primar al sectorului 3 pentru Cotidianul."


Nasol!!!!!

28 de comentarii:

Raiden spunea...

Plesca este definitia incompetentei. In timpul mandatelor de primar la sectorul III nu a facut decat sa-si asfalteze propria strada.

Radu Oltean spunea...

@Raiden
Iti dai seama ce securist si politruc obedient partidului ar ajunge in fruntea "Directie de Patrimoniu". Nu as vrea sa ajung sa il regret pe Stefan Damian.

Raiden spunea...

Tare mi-e ca da :(

Boby spunea...

pLESCA E MASON?

Raiden spunea...

@ Boby - nu stiu, dar sigur e durduliu si mustacios si fara jena. La campania din 2004 pt. alegerile locale, ajunsese sa colinde liceele din sectorul 3 ca sa cerseasca voturi de la tinerii care implinisera 18 ani. Poze, promisiuni, etc.

pingu spunea...

unde si la ce ora e?

Boby spunea...

Parca-l vad, ca la batranete a invatat ce e doric, ionic si corintic. toscan era prea mult.
o fi cu ontanu in loje'.
bagabondu' o crede ca e cumatru' lui Hiram. Si viseaza ca e pa' felie cu regele Solomon.
Delir de analfabet.

pingu spunea...

a..nu vreau sa par insistenta ...dar stie careva unde si la ce ora e mitingul? eu as vrea sa vin ...pe www salvatibucurestiul nu scrie nimic ...sau cel putin nu am gasit eu ..si nici n-as vrea sa-l sun pe d.l Nicusor Dan pt o astfel de intrebare ...banuiesc ca e un om ocupat :P

Radu Oltean spunea...

@Pingu
Mitingul e la ora 13:00!!! Sa il suni pe Nicusor fara probleme, ori de cate ori ai ceva de zis! E un tip extrem de prietenos si jovial!

pingu spunea...

ok, ms ...dar unde e?

Radu Oltean spunea...

In fata la Min Culturii la Muzeul Satului...

pingu spunea...

ok ..ms

Stefan spunea...

http://www.cotidianul.ro/vanghelie_da_cultura_capitalei_pe_mana_fostului_securist_eugen_plesca-86461.html
Daca e pus de Vanghelie e clar. Tiganul asta a ajuns sa faca legea in PSD. Ca face legea acolo ma doare fix in cur, dar e periculos ca acel partid se afla la putere. Mare dezamagire din partea lui Toader Paleologu. Un fatalau si un pupincurist. Am zis bine ca, asemenea lui ta'su, face si el greseli la tinerete care probabil ca o sa il urmareasca toata viata. Algoritmul ucide Romania. Si Bucurestiul... Singura solutie este sa ii omoare cineva. Exista lunetisti platiti de angajat?

Soldatul Dorobant' spunea...

A depasit faza de penibil manifestatia?

Radu Oltean spunea...

@Dorobantul
Nu stiu... Cauta in presa sa afli...
Citete si articolul din comentul de mai sus...

Dan spunea...

şi prin ţară se întâmplă schimbări la fel de... interesante la Direcţiile Judeţene pentru Cultură... la Bihor, avem mai nou un PDL-ist septuagenar... deh... alţii mai tineri nu sunt "copţi" încă...

Soldatul Dorobant' spunea...

Radu, mai trbuie sa faci flotari pe gazonul militar.
Tu incerci ceva, dar nai destule ...

Tudor spunea...

Cine era presedinte in 1996 la Uniunea Artistilor Plastici?

Andreicut Mihai spunea...

http://www.ziua.net/display.php?data=2009-06-02&id=253985

Paleologu amenintat cu remanierea




Ministrul pedelist Theodor Paleologu s-a disculpat ieri dimineata la Realitatea FM spunand ca numirea pesedistului Eugen Plesca este o intelegere politica. "Personal, am rezerve foarte serioase fata de principiul politizarii unor institutii de cultura. Chiar mi s-a spus de catre un coleg de la PSD ca daca nu-mi bag mintile-n cap o sa fiu primul remaniat", s-a scuzat Paleologu. Cateva ore mai tarziu, aproximativ 40 de persoane au organizat un miting in fata Ministerului Culturii. Contactat telefonic, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul" - organizatorul mitingului, Nicusor Dan, ne-a spus ca actiunea a durat aproximativ o ora. "A venit ministrul in strada si apoi am fost invitati in biroul ministrului unde a fost prezent si noul director Eugen Plesca. Ministrul ne-a propus sa semnam un acord prin care sa transparentizam aceasta Directie de cultura Bucuresti. Acordul va fi semnat in trei - ministerul, Directia si organizatiile din platforma pentru Bucuresti si a ramas sa dam un raspuns astazi la aceasta oferta. Oricum punctul nostru de vedere conteaza doar ca opinie media. Eu personal nu sunt de acord cu numirea lui Plesca, insa este prea putin important pentru Paleologu", a conchis Nicusor Dan. (C.G.P.)

Radu Oltean spunea...

@Dorobantu
Nu mai fi insinuant ca o reptila... Critica-ma, injura-ma, zi-mi ce nu-ti convine... Nu ma mai aburi cu flotari, ca am facut destule in armata si in plus eu chiar sunt dorobant in "Regimentul 6 Dorobanti"(cauta pe net)...he, he :)

Evergreen spunea...

este ingrozitor ce ni se intampla... :(

ce-a mai ramas din Micul Paris e la un pas de distrugere din cauza incompetentilor care primesc posturi de conducere

Varanul Dorobant' spunea...

He hehe.
Stiam.

Radu Oltean spunea...

@Varanul Dorobant'
Ma! tu ma cunosti...care esti ma acolo!! dupa pseudonim

Tudor spunea...

Intrebam cine a fost presedinte la uniunea artistilor Plastici in 1996

sa vedem cine a premiat Mangafaua!

TheBride spunea...

Ce porcarie! Plesca nu a fost in stare sa faca nimic, absolut nimic in sectorul 3 cat a fost primar. Doar propria lui vila si-a construit-o. In rest praf si pulbere.

Dana spunea...

Poate o postare noua?

Radu Oltean spunea...

@Dana
Nu am timp deloc sa mai pun o postare... Am al naibii de mult de lucru...Rabdare!

Anonim spunea...

o dezbatere cu acces liber
poate o popularizezi si tu

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/mai-avem-un-oras-dezbatere-dedicata-patrimoniului-architectonic.html