marți, 18 mai 2010

Actiuni cultural-civice in Bucuresti




www.distrugeri.ro este titlul expozitiei pe care va invitam sa o vizitati in perioada 12 - 30 mai la Muzeul Taranului Roman, in salile Acvariu si Foaier si pe esplanada muzeului.

Expozitie manifest realizata sub egida Ordinului Arhitectilor din Romania si gazduita cu generozitate de Muzeul Taranului Roman, www.distrugeri.ro ofera privirii indragostite de frumos un parcurs initiatic prin spatiile fascinante ale Morii lui Assan, monument de categoria A, vandalizat de ani de zile; printre trunchiuri de ciresi recuperati de Serban Sturdza si revizitati de artistul Virgil Scripcariu; prin bogatia stilistica a unui oras surprinzator, emotionant si ignorat de locuitorii sai. Sunt prezentate, printre multe altele, casa Nanu Muscel (Piata Romana 7), Cinema Dacia din Calea Grivitei, conacul Hagi Theodorachy, cazul Aviatorilor 92.

Expozitia dezvaluie privitorului detalii tulburatoare, gingase, vulnerabile din arhitectura noastra cea de toate zilele, cea pe langa care trecem de mii de ori grabiti si nepasatori. Dar cum indiferenta noastra le ucide, ele vin sa ne bantuie...

Suntem 20.000.000 de oameni raspunzatori de patrimoniul nostru. Tu ce faci?

http://www.distrugeri.ro//index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=65

Cautam Bucureştiul, Bucurestiul cladirilor pe langa care trecem adesea, dar nu intotdeauna le si vedem.

De aceasta data nu vrem sa inventariem, vrem sa gasim Bucurestiul pierdut, ascuns in casele si cladirile bucurestene si sa incercam sa il salvam.

Cum ?Inscrie-te in concurs >>> http://www.bucurestiulpierdut.ro/

7 comentarii:

ADRIAN spunea...

draga Radu, offtopic, stiind pozitia ta referitoare la invatamant, as vrea sa comentezi, caci ai mai multa vizibilitate, introducerea obligativitatii studiului religiei in scoli conform proiectului de lege ce a trecut de camera deputatilor.

cristina turcescu spunea...

O facilitate deosebita pentru atragerea de vizitatori din strainatate este includerea unui script de traducere instantanee a sitului dumneavoastra in peste 30 de limbi de circulatie internationala. Tot ce trebuie sa faceti este sa includeti un mic cod, oriunde in paginile site-ului dumneavoastra.

Acest cod, impreuna cu un exemplu de utilizare poate fi gasit la adresa http://www.anunturibucuresti.ro/traducere/ .

Acest cod este special conceput pentru site-urile romanesti si selecteaza implicit limba romana ca limba in care este scris textul original.

Radu Oltean spunea...

Mii de multumiri pentru sugestie!Am facut-o!

Irina spunea...

http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-7301083-vila-doamnei-onoare-reginei-maria-demolata.htm

Radu Oltean spunea...

@Irina
Nasol de tot!!!

Irina spunea...

@Radu: sa stii ca nu-mi place sa dau astfel de stiri, ma umplu de tristete...:) Din pacate, stirile apar abia dupa ce soarta caselor e pecetluita. Au inceput sa dispara si din casutele patriarhale de pe Calea Calarasi. Iar casa de vizavi de ProTV, cea care este lasata in paragina de ani buni, am vazut de curand ca s-a "procopsit" cu "ferestre" de BCA, ca sa nu mai intre diversi in incinta, insa acoperisul e tot distrus, neacoperit, ne... nimic... Trist :)

Radu Oltean spunea...

@Irina
casa de la PROTV e cu BCA in geamuri de vreo juma de an. Poate scapa!! Cine stie. S-or fi prins proprietarii ca exista cerere pt ea in acea forma si nu pt teren demolat pt constructii. dar e cam tarziu cu acoperisul ala. dar poate mai rezista un an-doi...