luni, 5 octombrie 2009

Victorii ale ONG-urilor

Pentru a demonstra ca se poate lupta cu succes impotriva abuzurilor afaceristilor
(si politicienilor) ticalosi din orase (dar nu numai), si pentru a incuraja pe cei dezamagiti si speriati de agresivitatea acestora, voi publica aici o lista partiala de victorii atat din Bucuresti cat si din alte orase, trimisa de organizatia Salvati Bucurestiul:

1. S-a aprobat modificarea Legii Urbanismului prin OG27/2008 in forma in care am vrut-o noi, nu in cea pe care o vroiau Mazare si Falca

2. E foarte posibil sa se intimple la fel cu OUG 114/2007

3. ONG-urile au blocat proiectul de la Rosia Montana.

4. Asociatia Sighisoara Durabila a blocat doua mall-uri in Sighisoara.

5. Asociatia Pro Urbe Arad a blocat niste proiecte ale primarului la Arad.

5’. Idem la Targu-Mures

5”. Idem la Reghin.

6. Societatea civila si OAR-ul au blocat construirea filarmonicii in parcul central din Cluj-Napoca.

7. Dl. Melian, cetatean, a cistigat singur lupta cu firma Apolodor, care a fost nevoit sa refaca PUZ-ul. Varianta initiala a PUZ-ului prevedea drum de acces peste casa lui.

8. Comerciantii din Piata Obor au blocat in justitie un PUZ pentru un mall peste Piata Obor , investitie de 400 milioane euro.

9. Asociatia Salvati Bucurestiul a blocat in instanta mall-ul de 600 milioane euro de la baza sportiva Spartac.

10. Locatarii au oprit mansardarea blocului din str. Camil Ressu, pentru care nu au fost consultati si care era un pericol.

11. Asociatia Drumul Potcoavei Voluntari a blocat un PUZ pentru un bloc in Voluntari.

12. Asociatia Bucuresti a obtinut reducerea inaltimii blocului de pe Brezoianu, in marginea parcului Cismigiu.

13. Redeschiderea Strandului Tineretului in vara anului 2009, in locul proiectului imobiliar care se intentiona.

14. 2 romani care au cistigat la CEDO (de fapt e aceeasi de la 16)

15. Asociatia locatarilor din Drumul Murgului a suspendat in instanta PUZ-ul care prevedea constructia unui bloc pe spatiul verde al blocului.

16. Vasile Gheorghe Tătar et Paul Tătar din Baia Mare au cistigat la CEDO in fata statului roman si au obtinut daune pentru faptul ca statul roman nu si-a respectat obligatiile pe care si le asumase in urma accidentului ecologic produs de « Aurul » Baia Mare.

17. Renuntarea, in urma protestelor populatiei, la proiectul celor patru imobile din Piata Palatului

18. Revocarea de catre Consiliul Local al Sectorului 3, la presiunea ONG-urilor, a PUD-ului pentru un turn de 17 etaje pe str. Mantuleasa.

19. Suspendarea prin actiunea in instanta a Prefectului, la presiunea ONG-urilor, la PUD Icoanei 2-8, care prevedea un turn de 13 etaje vizavi de Scoala Centrala.

20. Idem pentru PUD Dionisie Lupu 39-41, pentru un bloc de 9 etaje

21. Idem pentru PUD Icoanei 11-13

22. Idem pentru PUD Caminului 24B

23, Idem pentru PUD Piata Obor, proiect de mall peste Piata Obor, adoptat inca o data de Consiliul Local al Sectorului 2.

24. Dosar penal la Moara Assan?

25. 54 PUZ-uri nu au fost votate in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 30 septembrie 2009, in urma presiunii ONG-urilor.

26. Oprirea demolarii ilegale la imobilul din str. Aviator Sanatescu 37

27. Clasarea, in urma actiunii OAR, a imobilelor din str. Dionisie Lupu 70 si 72, Mihai Eminescu 27 si Dorobanti 16.

28. Salvarea de la construire a Parcului Copiilor (Eco-Civica)

29. Salvarea de la construire a Parcului Bordei (Eco-Civica)

30. Salvarea de la construire a spatiului verde din str. Fizicienilor nr. 9 (Eco-Civica)

31. Blocarea unui proiect imobiliar in Padurea Baneasa (Eco-Civica)

32. Devierea traseului autostrazii Bucuresti-Brasov si salvarea a 10 hectare de padure (Eco-Civica)

33. Demolarea partiala a constructiilor ilegale din Parcul Tineretului, Parcul Herastrau, Parcul Cismigiu (presiune Eco-Civica)

34. Salvarea de la construire a Bazei Sportive Laromet (Eco-Civica)

35. Salvarea de la construire a Bazei Sportive Pro-Rapid (Eco-Civica)

14 comentarii:

Eugen Ion spunea...

Waw!

alexandru mircea spunea...

vazute la un loc arata impresionant. deci, se poate!

am pus articolul la votat pe FTW: http://www.ftw.ro/Cultura/Victorii_ale_ONG_urilor

Anonim spunea...

Imi pare rau, i-am spus-o si lui Nicusor Dan: Dl Melian nu a castigat nimic sau a castigat de forma. Langa el s-a construit inca si mai mult decat permitea un PUZ ilegal.
Am speranta meschina ca cei ce au construit acolo sa nu poata sa vanda nimic si sa ia o mare tzeapa si asa dl. Melian sa fie macar castigator moral pentru ca merita macar atat dupa cat s-a luptat cu ... sistemul pana la urma.
AC

Radu Oltean spunea...

@Anonim
Pacat de dl. Melian...Sa il sterg ca "victorie"?

Anonim spunea...

Da, din pacate dl Melian e inca in stress si cu buzunarele goale dupa procesele in care dadea o lupta cu totul inegala cu mega firma de constructii (aici si developer)Apolodor ... S-a construit si nimeni nu poate spune ca in viitor nu se va starni o operatiune de expropriere ca sa faca loc "noilor necesitati". Atentie: straduta blocului respectiv a fost deja semaforizata la sos. Giurgiului desi alte strazi de acelasi rang nu beneficiaza de un asemenea tratament!

In legatura cu Moara Assan acum. Eram in MCC cand am cerut lui Stefan Damian sa initieze proceduri similare cu plangere penala. S-a dat NUP, procurorii au fost cu totul orbi si ... culmea, Stefan Damian a fost chemat sa dea cu subsemnatul pentru denunt calomnios! In urma cu cateva luni, stiind ca se desfac si se "fura" constant(cu invitatie, sunt convins) materiale din monument, Asociatia pentru Arheologie Industriala a facut o sesizare la ISC, Politia Capitalei, Politia Patrimoniului de pe langa IGP. Am cerut sa organizeze un flagrant. Rezultatul? Nul. Iar aseara la dezbaterea raportului comisiei prezidentiale dl ministru se ascunde in spatele asa zisilor juristi din MCCPN care ii soptesc ca nu poate face expropriere pentru utilitate publica ...
Asadar si aceasta victorie ar trebui stearsa de pe lista (dupa mine).
AC
PS: comentam nerusinarea unora in a manipula masele aratand cu degetul catre altii in timp ce ei erau "imaculatii" si "inocentii". probabil ca am fost considerat un mincinos dar in fine, s-a facut public:
http://www.cultura.ro/Files/GenericFiles/CathedralPlaza-AprobareArhiepiscopie.pdf

Radu Oltean spunea...

@Anonim
Va multumesc pentru completari. Tot nu inteleg de ce nu exista absolut deloc intelegere pentru salvarea Morii lui Assan? Chiar toata lumea sa fie corupta? Sau sunt doar delasatori si incompetenti?

Mi-as fi dorit sa stiu cine sunteti... Poate va identificati (daca doriti) pe adresa privata radu.olteanu#gmail.com
cu stima

Razvan Constantinescu spunea...

Excelente vesti - felicitari tuturor ce nu s-au dat batuti, si au luptat. Pentru fiecare batalie castigata sper ca se vor aduna mai multi care cu speranta sa nu ezite in viitor. Si vor mai fi multe campanii, ma tem ca asta este doar inceputul.
Multumiri lui Radu pentru vestile bune.
Stie cineva va rog unde as putea citi despre desfasurarea sedintei unde s-a discutat raportul comisiei prezidentiale asupra patrimoniului? Inteleg ca Ministrul a participat dar nu gasesc pe nicaieri ce s-a dezbatut. Multumesc. Razvan Constantinescu

Razvan spunea...

Excelente vesti - felicitari tuturor ce nu s-au dat batuti, si au luptat. Pentru fiecare batalie castigata sper ca se vor aduna mai multi care cu speranta sa nu ezite in viitor. Si vor mai fi multe campanii, ma tem ca asta este doar inceputul.
Multumiri lui Radu pentru vestile bune.
Stie cineva va rog unde as putea citi despre desfasurarea sedintei unde s-a discutat raportul comisiei prezidentiale asupra patrimoniului? Inteleg ca Ministrul a participat dar nu gasesc pe nicaieri ce s-a dezbatut. Multumesc. Razvan Constantinescu

Razvan Constantinescu spunea...

Excelente vesti - felicitari tuturor ce nu s-au dat batuti, si au luptat. Pentru fiecare batalie castigata sper ca se vor aduna mai multi care cu speranta sa nu ezite in viitor. Si vor mai fi multe campanii, ma tem ca asta este doar inceputul.
Multumiri lui Radu pentru vestile bune.
Stie cineva va rog unde as putea citi despre desfasurarea sedintei unde s-a discutat raportul comisiei prezidentiale asupra patrimoniului? Inteleg ca Ministrul a participat dar nu gasesc pe nicaieri ce s-a dezbatut. Multumesc.

Anonim spunea...

Am corespondat si pe mail. Sunt acelasi cu cel care asteapta datarea fotografiilor cu regimentul la statuia lui Mihai Viteazul sau, mai ales, a celei in nuante sepia care are in fundalul lui Mihai Viteazu o biserica rusa neobturata de constructii :))!
Cu aceeasi apreciere,
AC

tonica spunea...

numa' eu n-am reusit nici o izbanda cu buldozerele ce de cateva zile impanzesc blocurile de pe langa mine, din sector 4 cu ciment, nascand cica parcari in locul ierbii, si voturi populiste in locul copacilor. Macar faceau economie de resurse si-nchiriau cateva elicoptere sa toarne de sus ciment peste tot...Da bine astfel si fondului coloristic. Of...
Cum zicea cineva prin comentarii, luate si-adunate dau cu plus si cu ceva incredere dar cata munca de convingere pentru fiecare-n parte si mai ales cata nesiguranta ca de ex. in sighisoara nu vor mai veni inca 15 propuneri de amll ori ca-n cluj in loc de-acel parc vor alege-un alt parc...De multe ori pe la noi e-un obicei sa fie din rau in mai rau...:(

Alex Damian spunea...

Cateodata ma intreb daca sa ma bucur sau sa ma intristez. Adica e de admirat si de salutat aceste initiative ale ONG-urilor, dar pentru cine sunt facute toate chestiile astea? Pentru noi ca natie sau doar pentru noi, pasionatii de tot ce inseamna bunul gust, pastrarea patrimoniului si a mediului inconjurator? Nu stiu cati romani sunt cu adevarat interesati de soarta imaginii acestui oras atat timp cat in weekend toti ne petrecem pe la hipermarket-uri in loc sa ne plimbam prin parcuri. Sunt momente in care parca mi-as dori din tot sufletul sa dispara orice urma de vegetatie din orasul asta si toate cladirile vechi care mai aduc un sentiment placut sa fie inlocuite cu betoane si sticla. Pentru ca asta meritam pana la urma.

Anonim spunea...

Salut! Te invit la un concurs Tema concursului este “Muzica in viata mea”.
Concursul este adresat atat bloggerilor cat si cititorilor.
Trebuie sa scrieti cate un articol pe aceasta tema.Mai exact, ce reprezinta muzica pentru voi, cat face ea parte din viata voastra.Intra sa vezi mai multe informatii multumesc http://www.radiowhisper.com/2009-10/concurs-editia-a-iii-a/

spiritul timpului spunea...

foarte bun. voi reveni pe ac blog