miercuri, 25 ianuarie 2017

Palpatine, cavalerii Jedi și politica din RomâniaSunt fan declarat al seriei Star Wars. Recent, am revăzut (după o pauza de vreun an) primele 3 episoade din saga (adică ultimele în ordinea realizării lor). Nu am putut să nu observ ce bine se potrivesc anumite teme ale luptei dintre bine și rău cu situația actuală din România.

Evident că senatorul Palpatine este PSDul, care prin falsă victimizare, intrigi de culise, minciună, înșelăciune și ipocrite apeluri la democrație păcălește pe toată lumea. Nu numai atât, reușește să speculeze cu viclenie defectele potențialilor inamici pe care îi transformă în aliați. Principala victimă devenită aliat este, desigur Anakin. Pe tânărul Skywalker îl asociez cu votanții PSD, dar mai ales cu cei care timp de 20 de ani au votat contra PSD, iar acum îl aleg pe Dragnea. Pe oamenii care ar fi putut fi buni dar datorită propriilor slăbiciuni s-au aliat cu partea întunecată a Forței.

Sau lucrează pentru Rău fără măcar să-și dea seama, El simte ură și suferință la Anakin. Așa cum vedem la mulți români înșelați, nemulțumiți și plini de frustrări. Frustrările naive ale lui Anakin sunt uriașe, căci crede că e mai bun decât este, că merită mai mult decât i se oferă și că este înșelat de jedi, când în realitate este manipulat emoțional de Palpatine. Palpatine/Sith îi gâdilă orgoliul și în același timp îi alimentează ura pentru jedi, exact cum face propaganda PSD cu românii. Precum mulți români care au ajuns să perceapă distorsionat albul și negru, binele și răul. Doar fiindcă le sunt alimentate, prin propagandă, frustrările și li se spune ce vor să audă, ba chiar mai mult de atât!
Așa cum românii se cred mai buni decât sunt (Dacii care au întemiat civilizații, Istoria glorioasă, Sfânta biserica strămoșească), că merită mai mult decât i se oferă ( dacă Oculta lui Soroș n-ar conspira împotriva românilor), care crede că este înșelat și furat de UE, SUA, neo-liberalism, ghei, sau alte organisme sau ideologii vestice, cu dreapta judecată afectată de propaganda unor ”Palpatine” pământeni, (PSD, Putin, BOR etc) .

Grupul de Jedi îi văd asociați cu Societatea Civilă. Destul de diversă. Inegali. Unii, mai slabi, mai lacomi se lasă atrași de Dark Side. Dar în general, de o înaltă moralitate, echilibrați și doritori de a crea o lume mai bună. Motivați doar de idealurile lor. Manipulabili la rândul lor, dar mai greu. Maestrul Yoda spune tuturor să-și elibereze mintea și să vadă dincolo de aparențe. Doar astfel va putea judeca limpede. Altfel ”orbi suntem”...
Tot Yoda spune, foarte corect că ”...spre Partea Întunecată teama, este calea, mânia și ura. Frica duce la furie, furia duce la ură”. Și vorbind despre Dark Sidious care contolează din umbră Senatul, el apreciază: Minciuna, Înșelătoria, Confuzia sunt armele lui acum..”

Împrejurul nostru societatea e mai polarizată mai mult ca niciodată datorită urii. O ură indusă prin propagandă mincinoasă, înșelătoare, bazată pe stârnirea fricii, furiei și urii în final. Exact armele folosite de PSD pentru a atrage electorat. Iar ura duce la suferință care la rândul ei este speculată în același ciclu de PSD. La fel ca Palpatine, PSD apare în prima fază în postura de salvator și binevoitor. El clamează că va aduce pace și prosperitate în Republică și Galaxie. Imoralitatea lor este totală, la Palpatine ca și la Anakin cel de la sfârșit, devenit Lord Vader sau la liderii politici ai PSDului. Dacă la Palpatine, imoralitatea și Răul sunt o trăire, un mod asumat de viață (precum al PSDului), Anakin este o victimă. Nu este clar dacă ar fi trecut oricum, la un moment dat de partea Întunecată a Forței.Ce partid politic onorabil este PSD, dacă pentru niște priviilegii (enorme, e drept) de grup, nici măcar mascate prea atent, de este dispus să sacrifice pacea socială, să înceapă un război politic, cu costuri importante.  Directe (cheltuielile unor eventuale referendumuri=milioane multe de euro), dar și economice pe termen mediu și lung (datorată instabilității și legilor proaste), cu conflicte majore și în societate (nenumărate cazuri de certuri teribile între generațiile aceleiași familii, datorată intoxicărilor propagandistice!).... Dacă miza legilor ar fi fost doar îmbunătățirea vieții oamenilor (cu adevărat), ar mai existat oare o asemenea descătușare de energii nagative? Eu nu cred. ”Calea către Partea Întunecată Lăcomia și dorința de Putere este”, ar spune Maestrul Yoda.


În final, spălat pe creier și cu o percepție complet deformată, Anakin, fost cavaler jedi, fost apărător al păcii și al Binelui nu mai are nici o remușcare în ai considera pe toții jedi inamici și de ucide fără scrupule pe oricine îi ordonă Palpatine (inclusiv copii). Exact cum sunt o grămadă de români înșelați și manipulați prin ură de către propaganda PalpatinePSD vis a vis de jedi, pardon, de societatea civilă...

Momentan suntem la ”Răzbunarea Sith”. Nu știu cât mai e până la ”O nouă Speranță”...

3 comentarii:

Rent a car Bucuresti spunea...

Un blog plin cu informatii utile.

Chingi spunea...

Foarte utila aceaste informatii , felicitari pentru blogul dumneavoastra !

Maria spunea...

Va mai trece ceva timp pana la... "o noua speranta"... din pacate